fotozoektochtbanner%20email.jpg

Dankjewel om mee te wandelen en te zoeken voor Just a Drop !

We kregen 96 inschrijvingen voor één of meerdere wandelingen en verzamelden 807 euro voor onze Just a Drop projecten. BAC verdriedubbelt dit bedrag.

Ben je benieuwd naar de oplossing van de zoektochten? Hieronder vind je de oplossleutels:

Onder toezicht van onze sustainability manager hebben we de prijzen verloot. De winnaars van de zoektochten ontvangen een pakket met streekproducten uit de regio’s van de verschillende wandelingen. De winnaar getrokken uit alle inschrijvingen ontvangt een Sony Speaker.

Dit zijn de winnaars:

 • Uit alle inschrijvingen: Wim Vreys
 • Zoektocht van Ramsel: Filip De Haes
 • Zoektocht van Lier: Thomas Van Dijck
 • Zoektocht van Gelrode: Stefan Feyaerts
 • Zoektocht van Gerhagen: Floor Godts

Proficiat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandaag zijn we met z'n allen aan het wandelen gegaan, want wat kunnen we nog anders doen? Misschien ben je de gewone wandelingen al een beetje beu en ben je op zoek naar iets leukers of misschien wil je wel eens in een andere omgeving wandelen? Dan hebben we voor jou de perfecte vrijetijdsbesteding voor de volgende weken ! Een wandelzoektocht. Je kan de wandelroutes en foto's kopen ten voor dele van onze Just a Drop projecten. Hieronder lees je hoe alles in z'n werk gaat. We wensen jullie veel wandel en zoekplezier. En.... bedankt om onze Just a Drop projecten te steunen.

deelnamevoorwaarden

 • Je kan enkel meedingen voor de prijzen als je naam identiek is op je inschrijvingsformulier als je naam op je antwoordformulier. Je kan slechts 1 x deelnemen per zoektocht per naam. Je kan enkel deelnemen aan de loting als je betaling in orde is. 
 • 1 Fotozoektocht kost 5 euro. Het pakket van 10 euro kan enkel aangekocht worden voor éénzelfde deelnemersnaam. Als je vrienden of familie ook willen deelnemen, gelieve dan in te schrijven onder een andere naam, en opnieuw te betalen.
 • Je ontvangt de fotozoektochtinformatie per email, uiterlijk 1 werkdag na inschrijving. Indien je inschrijft tijdens het weekend, ontvang je de informatie op maandag. Controleer je reclamemap indien je niets ontvangt of neem contact op met de BAC-receptie. (tel. 015 25 77 00, enkel tijdens BAC-kantooruren).
 • Je antwoordformulier moet uiterlijk 30 april om 16u00 afgegeven worden aan de BAC-receptie of online ingediend zijn. De link om dit online te doen, vind je op het antwoordformulier.
 • We loten 1 winnaar uit alle inschrijvingen (= 1 kans per gekochte wandeling) en 1 winnaar per wandeling uit alle correcte antwoordformulieren. De loting gebeurt op woensdag 12 mei '21. Je kan enkel deelnemen aan de loting als je betaling in orde is.
 • BAC is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen tijdens de zoektocht.
 • Wij vragen je om de coronamaatregelen tijdens de zoektocht te respecteren.

Foto's die niet meer vindbaar zijn of wijzigingen.

Dat kan helaas gebeuren. De natuur en publieke domeinen zijn altijd onderhevig aan verandering, daarom kan het zijn dat plots een bepaalde foto niet meer te vinden is. Wij proberen dit op te volgen. Hieronder vind je de foto's die helaas niet meer vindbaar zijn:

Potjèrwandeling: foto nummer 6 en 7 is niet meer vindbaar. Deze hoef je dus niet te zoeken.
Bos - en Heidewandeling Gerhagen: het parcours is lichtjes gewijzigd. De foto's blijven geldig, enkel foto nummer 6 is vanuit een andere hoek gefotografeerd.  Wie de wandeling aankocht krijgt een update per mail toegestuurd van het gewijzigde parcours. Er wijzigt dus niets voor wie zijn antwoorden al heeft ingediend. Het gewijzigde parcours heeft geen impact op de volgorde van de foto's.

fotozoektochten

Er is keuze uit  4 fotozoektochten in verschillende regio's.

Potjèrwandeling - Ramsel (4 km)

Tijdens de wandeling gaan we op ontdekking in Ramsel, een dorpje in de Antwerpse Zuiderkempen. Potjèr is het plaatselijke dialect voor klei. Omwille van de rijkelijk aanwezige kleilagen was Ramsel vanaf de 18de eeuw vooral bekend voor zijn steenbakkerijen. Op Hemelvaartsdag vindt jaarlijks de Potjèr Kruiwagenkoers plaats. Een kruiwagenrace die refereert naar de arbeiders die de klei met kruiwagens uit de kleiputten haalden. Eind 19de eeuw werd Ramsel van noord naar zuid doorsneden door de Spoorlijn 29 Aarschot-Herentals. Ondertussen werd de spoorlijn omgevormd tot een in de omgeving zeer bekend fiets- en wandelpad. De wandeling start in het hart van Ramsel, vlakbij het oude gemeentehuis en de pastorij. De wandeling brengt je langs de dorpskern, de landelijke woonwijken en ook enkele veldweggetjes. Uiteraard mogen de oude spoorlijn, de spoorwegbrug en een ommetje rond 1 van de kleiputten niet ontbreken.
Geschikt voor buggy met grote wielen en voldoende grip.

Wijngaardbergwandeling - Gelrode (5 km)

De wandeling start aan de Moedermeule in Gelrode en voert je via een klimmetje over één van de vele heuvels van het Hageland. De asfaltweg slingert tussen de paardenweiden en leidt je uiteindelijk naar de Gelroodse fruitbomen en het gebied van de Wijngaardberg. De klim en asfaltweg zijn heel geliefd bij wielertoeristen. Je wandelt tussen de fruitbomen, voornamelijk appel- en perenbomen die in de lente volop in bloei staan. Als je in april langskomt, kan je hiervan genieten tijdens je wandeltocht. De grond is rijk aan ijzerzandsteen maar bij regenweer kunnen de wandelpaden tamelijk modderig worden. Voorzie dus gepaste wandelschoenen. De roestbruine ijzerzandsteen vind je ook terug in de vele kerken in de omgeving. Op de top van de heuvel kan je de oude ijzerzandstenen muur bewonderen die volop in heropbouw is. Het pad gaat via de fruitbomen naar de noordflank van de heuvel. Hier probeert Natuurpunt de vegetatie van de heuvel terug te herstellen in een heidelandschap. Schapen, geiten of paarden lopen er af ten toe vrij rond om de gronden te begrazen en de wildgroei van planten onder controle te houden. In het tweede deel van de wandeling daal je de noordflank af om hem terug op te klimmen via een typische holle weg, één van de vele in de streek. Dit pad leidt je naar een asfaltweg, een onderdeel van de bekende Sven Nys fietsroute en zo kom je terug aan bij de Moedermeule, je eindpunt, dat vlakbij het startpunt ligt. In de zomermaanden kan je op het terras van de Moedermeule heerlijk genieten van bourgondische gerechten of een frisse pint na een wandeling of fietstocht.
Geschikt voor buggy met grote wielen en voldoende grip, maar verwacht je aan twee klimmetjes om de buggy bergop te duwen. Bij regenachtig weer, veel modder en grote plassen.

Pallieterwandeling - Lier (5 km)

De wandeling start aan de Molbrug in Lier en brengt je via de vesten, het Lierse Begijnhof, de Lierse binnenstad en tal van leuke monumenten en bezienswaardigheden via het Spuihuis en het MyLight kunstwerk terug tot aan het startpunt. Heb je je ooit al afgevraagd of je met beide armen gelijktijdig de gevels aan beide zijden van de straat kan aanraken? Wel, dan gaat deze wandeling je zeker die ervaring bieden. De wandeling volgt een kronkelend pad door Lier, dus hou je ogen open en let op alle details zodat je alle foto’s in de juiste volgorde kan plaatsen. Veel plezier in Lierke plezierke!
Geschikt voor buggy.

Bos-en Heidewandeling Gerhagen - Schoot/Tessenderlo (9 km)

Het domeinbos Gerhagen, in het groene deel van de gemeente Tessenderlo, mag pronken met de titel van het eerste stiltegebied met kwaliteitslabel in Vlaanderen. Dankzij uitvoerige beheer- en beschermingswerken zijn enkele verloren gewaande diersoorten er teruggekeerd. Het domein Gerhagen is de groene long van Tessenderlo, heeft een oppervlakte van 945ha en is samen met de Merodebossen een van de grootste aaneengesloten bossencomplexen van Vlaanderen. Op 2 minuten wandelen van de start van de wandeling bevindt zich ook het vrij te bezoeken Bosmuseum Gerhagen met de permanente tentoonstelling over het leven van de vogels “van ei tot ei” alsook tijdelijke tentoonstellingen over allerlei onderwerpen: paddenstoelen, amfibieën, spechten, mossen, .... Naast het museum is er voor de kids een mooie speeltuin met ook de VVV Toren, die een prachtig uitzicht over de omgeving biedt bij helder weer. Voor de trouwe viervoeters is er vlakbij de parking ook een zeer mooi en ruim bemeten afgemaakt hondenlosloopbos met een apart gedeelte voor puppies... een aanrader voor de liefhebbers. Dorstigen en hongerigen kunnen binnen wandelafstand terecht in brasserie “Ter Scoete” en “Riksken Tip” of in café “Manege ‘t Zavelhof” voor een mooi assortiment bieren van ‘t vat. Allen hebben een groot buitenterras.
Geschikt voor buggy met grote wielen en voldoende grip. Enkel aanbevolen om te doen bij langere periode van droog weer.

Inschrijven en betalen

 • Je kan inschrijven aan de receptie tijdens de kantooruren. Je betaalt cash. 
 • Je kan online inschrijven . Je betaalt dan per overschrijving op rekeningnummer BE67 0019 0119 9087 op naam van Baltimore Aircoil International nv met vermelding van de naam op het inschrijvingsformulier en de specifieke wandeling / het pakket.

Dankjewel om de Just a Drop projecten van BAC te steunen. Meer informatie over onze projecten vind je op onze BAC sustainability website